VEJLEDNING TIL INDBERETNINGER

Dette er en forældet side. Brug i stedet: HÆMOVIGILANCE

Bivirkninger hos modtager af blod og blodkomponenter:

Skal indberettes af den behandledes sygehusafdeling til blodcentret, som har leveret den transfunderede blodkomponent. Blodbanken skal rapportere til Hæmovigilanceudvalget og evt. Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hæmovigilance udvalget har udarbejdet en vejledning for indberetninger og klassifikation/beskrivelse af transfusionskomplikationer, Vejledning, Transfusionskomplikation 2.2 marts 2023

Hæmovigilance udvalget anbefaler at man altid starter med at indberette til Hæmovigilance udvalget. Via dette indberetningsskema, fejltransfusion eller transfusionskomplikation, bliver man guidet til, om der også skal indberettes til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Bivirkninger i forbindelse med bloddonation:

Registreres i blodbanks-IT og evt. til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hæmovigilance udvalget har udarbejdet en vejledning, som giver en beskrivelse af bivirkninger ved bloddonation, en anbefaling af information og behandling samt en beskrivelse af indberetning, DONOR BIVIRKNINGER

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Akut hæmolytisk transfusionskomplikation (AHTK) Under eller indenfor 24 timer efter transfusion af blodkomponen Hyppige symptomer og laboratorieanalyser:
* Feber
* symptomer på hæmolyse (flushing, bryst-, mave- og eller flankesmerter
* kvalme/opkast
* diarre
* hypotension
* ikterus
* oliguri
* mørk urin
* Hæmoglobinfald
* Hæmoglobinuri
* LDH- og eller bilirubin- stigning
Indberetning af transfusionskomplikation