NYHEDER

NY MÅLBESKRIVELSE

Den reviderede målbeskrivelse for klinisk immunologi er godkendt. Den nye version er offentliggjort på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, Målbeskrivelser for de 39 lægespecialer – Sundhedsstyrelsen. Målbeskrivelsen træder i kraft fra 1. september 2023.

Med denne målbeskrivelse har ambitionen været at give uddannelseslæger et stærkt redskab i deres uddannelse. Kompetencerne er tænkt så de matcher hverdagen på en klinisk immunologisk afdeling. Målbeskrivelsen er derved forhåbentlig blevet mere vedkommende og intuitiv og skulle meget gerne blive brugt meget mere i hverdagen end tidligere.

ÆNDRINGER I SPECIALESPECIFIKKE KURSER

På grund af ny målbeskrivelse som træder i kraft 1. september 2023 er der følgende ændringer til kursusrækken

Kursus i ’Monitorering af biologisk behandling’ bliver ikke afholdt til efteråret 2023. Til foråret 2024 bliver kurset ’Diagnostisk immunologi’ afholdt. Som noget nyt, vil der ved dette kursus opnås viden om immunmodulerende behandling med fokus på virkningsmekanismer på immunsystemet, samt om metoder til at monitorere immunmodulerende behandling. Kursister som skulle have haft kurset ’Monitorering af biologisk behandling’ til efteråret 2023, skal derfor deltage ved kurset ’Diagnostisk immunologi’ til foråret 2024. Hvis man allerede har haft ’Diagnostisk immunologi’ er det nok at deltage den ene dag, hvor emnet er programsat. Derefter bliver kurset ’Monitorering af biologisk behandling’ godkendt for de uddannelseslæger der følger den gamle version af målbeskrivelsen.

Kursus i ’Produktion og anvendelse af celler og væv (SoHO) samt cellulær terapi’ bliver udvidet fra 3 dage til 4 dage. Kursusdatoerne er derfor 06.11.2023 – 09.11.2023.

NYE HOVEDUDDANNELSESLÆGER

Vi byder velkommen og siger tillykke til de nye hoveduddannelseslæger i Klinisk Immunologi med start i efteråret 2023:

Martin Brummerstedt-Madsen, Rigshospitalet

Emil Ainsworth Jochumsen, Odense Universitetshospital – Århus Universitetshospital

DSKI ser frem til at få Jer som engagerede kollegaer.

Held og lykke med uddannelsen.

NYE HOVEDUDDANNELSESLÆGER

Vi byder velkommen og siger tillykke til hele 5 nye hoveduddannelseslæger i Klinisk Immunologi, med start her i foråret 2023.

DSKI ser frem til at få Jer som engagerede kollegaer. Held og lykke med uddannelsen.

Marie Skougaard Århus Universitetshospital – Aalborg Universitetshospital
Maria Bruusgaard-Mouritsen Rigshospitalet
Sharri Junadi Mortensen Rigshospitalet
Josefine Britze Rigshospitalet
Line Strand Andersen Odense Universitetshospital – Rigshospitalet

FIRE HÆMOVIGILANCE WEBINARER

Joint the Haemovigilance Webinars, an exclusive series of 4 webinars where scientists, haematologists, transfusion nurses, regulatory authorities and consumers come together to discuss safety and quality through data, the care and wellbeing of donors, and improving consumer engagement.  in a series of four, free, open-access, online forums in late 2022. Se mere under kalenderen

VELKOMMEN

Vi byder velkommen og siger tillykke til Steffen Thorsen, som pr. d. 1. september 2022 er ansat som hoveduddannelseslæge i Klinisk Immunologi i Region Hovedstaden.
DSKI ser frem til at få dig som engageret kollega.

Held og lykke med din uddannelse.

CHRISTIAN ERIKSTRUP VALGT TIL ISBT’S BESTYRELSE

Professor og overlæge i Blodbank og Immunologi, AUH er blevet valgt som bestyrelsesmedlem i ISBT. DSKI ønsker ham STORT tillykke

Hele ISBT bestyrelsen kan ses herunder

  • President Elect: Pierre Tiberghien
  • Vice President: Jill Storry
  • Secretary General: Gwen Clarke
  • Regional Director Eastern Mediterranean: Maha Badawi 
  • Regional Director Europe: Christian Erikstrup
  • Regional Director North Americas: Tie: Katerina Pavenski / Sandra Nance (TBC)
  • Regional Director South Americas: Jose Eduardo Levi
  • Regional Director Western Pacific: Nelson Hirokazu Tsuno

NY LÆGE I HOVEDUDDANNELSE

Vi byder velkommen og siger tillykke til Lasse Fløe, som pr. d. 1. marts 2022 er ansat som hoveduddannelseslæge i Klinisk Immunologi i Videreuddannelsesregion Nord.
DSKI ser frem til at få dig som engageret kollega.

Held og lykke med din uddannelse.

 

 

NY PROFESSOR

Morten Dziegiel tiltræder et klinisk professorat ved Københavns Universitet, Institut for Klinisk Medicin, i klinisk immunologi med særligt fokus på blodtyper og alloimmunisering. Mortens indsats indenfor området er internationalt anerkendt og universitetet ønsker at konsolidere fagområdet med professoratet.

Stort tillykke til Morten